Εκδήλωση Παρουσίασης του Προγράμματος A.N.A.S.A

Το Διεπιστημονικό Δίκτυο Ειδικής & Διαπολιτισμικής Aγωγής, Include και ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων με Διαταραχές Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες, ΣΥΖΩΗ διοργανώνουν την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 18:30 – 21:00, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης – Αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης, την εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων του προγράμματος A.N.A.S.A που υλοποιήθηκε με δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση στο πλαίσιο του προγράμματος Σημεία Στήριξης που συγχρηματοδοτούν 8 κοινωφελείς οργανισμοί.

Το πρόγραμμα διδασκαλίας τεχνικών αναπνοής σε άτομα με αυτισμό και πολλαπλές αναπηρίες με τίτλο A.N.A.S.A, – Access Neuro Alert & Self Awareness, αναπτύχθηκε από το Διεπιστημονικό Δίκτυο Ειδικής & Διαπολιτισμικής Aγωγής, Include και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων με Διαταραχές Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες, ΣΥΖΩΗ εφαρμόστηκε στους ωφελούμενους της Συζωής με ουσιαστικά αποτελέσματα για τους συμμετέχοντες.

Οι τεχνικές του A.N.A.S.A επιλέχτηκαν ανάμεσα σε πλήθος άλλων, ως οι πλέον αποτελεσματικές για την επίτευξη της αεροβίωσης, ως οι πλέον προσβάσιμες για αυτόνομη εκτέλεση μέσω της διδασκαλίας και οι πιο απλές στην εκτέλεση τους από τους φροντιστές. Η άσκηση στις τεχνικές αναπνοής του A.N.A.S.A συμβάλλει παράλληλα στην αυτοεπίγνωση και στην αυτορρύθμιση για τη διαχείριση του άγχους ενώ αποτελεί την απλούστερη ενέργεια προς την επίτευξη της ευεξίας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Το πρόγραμμα A.N.A.S.A πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 09 2022 έως 12 2022 και ολοκληρώθηκε με την έκδοση εικονογραφημένου ψηφιακού οδηγού που απευθύνεται σε ειδικούς παιδαγωγούς και θεραπευτές και θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Παράλληλα στην αίθουσα θα εκτεθούν και τα έργα της κ. Αντωνίας Καραπανταζή που φιλοτεχνήθηκαν ως υποστηρικτικό υλικό του A.N.A.S.A.

Πρόγραμμα-Ημερίδας-A.N.A.S.A.

Είσοδος ελεύθερη
Για περισσότερες πληροφορίες:

Τηλεφωνική επικοινωνία – Γραμματεία Συζωής: 2310460777 (καθημερινές 9:00-15:00)
Ηλεκτρονική επικοινωνία syzoi@syzoi.gr – fb: Συζωή – instagram: syzoi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *